Ondóhólyag gyulladás

Ondóhólyag gyulladás okai és kezelése

Mellékhere gyulladás|here gyulladás|ondóhólyag|ondóhólyag gyulladás|spermium termelés|Andrológiai rendelés|andrológus

A járulékos nemi mirigyek gyulladása (ondóhólyag, mellékhere)A
nemi mirigyek gyulladása a spermatogramban eltérést okozhat (számbeli, alaki és mozgásbeli változásokat). Nemi kapcsolat során leggyakrabban átvihető kórokozó a Chlamydia trachomatis. Különböző uropathogen kórokozók is gyakran kimutathatók, ezek az E.Coli, Sterptococcus faecalis, Proteus mirabilis, Pseudomonas. Fontos felhívni a figyelmet a napjainkban is gyakori fertőzést okozó gonorrhea-ra, mely súlyos szövődmények kialakulásához vezethet.
A gyulladásos tünetek ún. klassszikus panaszokat okozhatnak mint pl.: fájdalom , duzzanat, károsodott működés.
Hosszan tartó funkció károsodás a különböző enzimek, ásványi anyagok és váladékok termelési zavarához vezethet, mely végső során a spermium termelődés és szállítás zavarát okozza. Nőhet a sperma viszkozitása, csökken a térfogata, immunológiai problémák alakulnak ki, ezáltal kialakulhat a férfi meddősége.
A kivizsgálás a fizikális vizsgálatot(nemi szervek, herék, mellékhere, prosztata különböző eltéréseinek vizsgálata), vérvizsgálatot (vérkép, Chlamydia baktérium ellenes antitestek kimutatása), vizelet és spermium különböző tenyésztéses vizsgálatát, húgycsőváladék kenet vizsgálatot, ultrahang (here, prosztata) vizsgálatát jelenti.

Kezelés

Kezelés a húgyuti infekciók kezeléséhez hasonlít, tehát elsősorban antibiotikus kezelést jelent.
Gyakran sikerül telejesen eradikálni a bakteriális fertőzést, előfordulhat azonban, hogy kiújul ill. másfajta baktérium jelenik meg, ilyenkor hosszabb ideig tartó kezelésre van szükségAndrológiai magánrendelés
Humancell Őssejtbank Budapest VIII. ker. Fiumei út 7.
Rendelés: szerda 9-16 óráig Csütörtök 9-18.30 óráig
Bejelentkezés:06-20-38-40-408

REPROSYS Termékenységi Központ IV. ker. Megyeri út 53.
Rendelés: kedd 10-16 óráig
Bejelentkezés: 06-30-22-44-139