Hímvesszőgörbület

Dr. Szabó Ferenc androlgiai magánrendelés

hímvesszőgörbület diagnózisa és kezelése

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Hímvesszőgörbület (Induratio penis plastica IPP, Peyronie kór)


EZT A MŰTÉTET NEM VÉGZEM JELENLEG!
A hímvessző görbület alatt a penis különböző súlyossági fokú
görbületét, deformitását, megtöretését értjük. A görbületnek különböző fokozatai lehetnek, 5-20 fok közötti görbület esetén a közösülés lehetséges, a deformitás kozmetikai jellegű. 20-45 fokos görbület esetén a közösülés már sokkal nehezebb ill. kivitelezhetetlen.
45 fok feletti görbületesetén a közösülés már nem lehetséges.
Okok között szerepelhet veleszületett fejlődési rendellenesség , ennek nagyon sok formája van.
Az urológiai gyakorlatban
legnagyobb számmal az ún. IPP-vel vagy más néven Peyronie kórral találkozunk. A betegség a hímvessző rostos burkának a hegesedését, megvastagodását jelenti, melynek következtében az adott terület rugalmasságát elvesztve a hímvessző görbüléséhez vezet. A betegség kezdeti időben gyakran a hímvessző fájdalmával járhat. Későbbiek során merevedési zavar is kialakulhat. Ez a fajta betegség gyakran középkorú és idősebb férfiaknál alakul ki. Pontos okok tisztázatlanok, de szerepet játszhat a lokális trauma.

Gyógyszeres kezelések megpróbálhatók de az esetek nagy részében nem sikeresek (Potaba, E vitamin, gyulladás csökkentők, helyi injekciók, elektroforézis, Trental).

Fizikai nyújtás (különböző penis nyújtó készülékek) sok esetben jó eredmény érhető el.

Műtéti megoldás többféle lehet, legegyszerűbb az ún. raffolásos technika, mikor a görbület ellenoldalára helyezünk be öltést. Bonyolultabb esetben a heg eltávolítása és a hiányzó terület pótlása jön szóba.

himvesszo gorbulet mutet