Hímvessző görbület, IPP, Peyronie kór

Hímvessző görbület diagnózisa és kezelése

hímvessző görbület|IPP|merevedési zavar|andrológiai rendelés|andrológia|andrológus

Hímvessző görbület (Induratio penis plastica IPP, Peyron kór)


A hímvessző görbület alatt a penis különböző súlyossági fokú görbületét, deformitását, megtöretését értjük. A görbületnek különböző fokozatai lehetnek, 5-20 fok közötti görbület esetén a közösülés lehetséges, a deformitás kozmetikai jellegű. 20-45 fokos görbület esetén a közösülés már sokkal nehezebb ill. kivitelezhetetlen. 45 fok feletti görbületesetén a közösülés már nem lehetséges.
Okok között szerepelhet veleszületett fejlődési rendellenesség , ennek nagyon sok formája van.
Az urológiai gyakorlatban
legnagyobb számmal az ún. IPP-vel vagy más néven Peyronie kórral találkozunk. A betegség a hímvessző rostos burkának a hegesedését, megvastagodását jelenti, melynek következtében az adott terület rugalmasságát elvesztve a hímvessző görbüléséhez vezet. A betegség kezdeti időben gyakran a hímvessző fájdalmával járhat. Későbbiek során merevedési zavar is kialakulhat. Ez a fajta betegség gyakran középkorú és idősebb férfiaknál alakul ki. Pontos okok tisztázatlanok, de szerepet játszhat a lokális trauma.

Gyógyszeres kezelések megpróbálhatók de az esetek nagy részében nem sikeresek (Potaba, E vitamin, gyulladás csökkentők, helyi injekciók, elektroforézis, Trental).

Fizikai nyújtás (különböző penis nyújtó készülékek) sok esetben jó eredmény érhető el.

Műtéti megoldás többféle lehet, legegyszerűbb az ún. raffolásos technika, mikor a görbület ellenoldalára helyezünk be öltést. Bonyolultabb esetben a heg eltávolítása és a hiányzó terület pótlása jön szóba.
himvesszo gorbulet mutetAndrológiai magánrendelés
Humancell Őssejtbank Budapest VIII. ker. Fiumei út 7.
Rendelés: szerda 9-16 óráig Csütörtök 9-18.30 óráig
Bejelentkezés:06-20-38-40-408

REPROSYS Termékenységi Központ IV. ker. Megyeri út 53.
Rendelés: kedd 10-16 óráig
Bejelentkezés: 06-30-22-44-139